sista dagen...

Idag är det den sista dagen på år 2009. Kan bara säga att det har varit ett kanon år! Det jag mest kommer ihåg är såklart att jag äntligen fyllde 18, en galen helg i linköping, midsommar,strömstad,PIP,chaterpartyt, episka poolpartyt, min bror fyllde 20 för att bara nämna av några av alla saker som hände..Tackar min underbara familj och mina uderbara vänner för att det blev ett så bra år som det blev =) och år 2010 ser ut att bli minst lika bra med en massa nya och spännande äventyr!

Gott nytt år på er allihopa! =)

Isbit

Är nu mera en isbit efter jobbet. att stå stila vid ett fönster i fyra timmar när det -25 grader kallt är inte att rekomendera. Det är väldigt kallt!  fy, nu blir det en STOR kopp med the och dubbla duntäcken för mig. god natt!

iskallt

kallt, kallt, kallt! går knappt att befinna sig ute jue! ja, jag säger ju det, den nya istiden har tagit sin början..typ!

sitter och kollar lite i H&M magasin. massa snyggt finns det, men inget shoppande här inte. ska ha som nyårslöfte att inte köpa ett endaste plagg under hela januari månad. kommer bli rätt tufft, men måse man spara så måste man.
Tur att jag bara hade med mig 500 kronor till öret igår. fanns sjukt mycket, brukar ju bara vara en massa skit på rean, men nu fanns det massa, massa... och mycket som skulle funka även till våren och sommaren. framförallt massa snygga skor som inprinsip inte kostade ett smack

ska snart börja fixa mig för att bege mig ner till city. fixa en sista pressent, samt köpa lite små saker tills imorgon. sen blir det lite jobb till 21. hoppas på att få vara runner så man får springa sig varm. inte kul att stå vid luckan när det är -25 grader ute och huttra. ha en bra dag i kylan. ciao


-23 gradera

termometern står på -23 grader. Man kan ju nästan tro att man är i Norrland!Hoppas inte att det håller i sig allt för länge, man kan ju knappt vistas ute i detta väder...

idag är det fullrulle hela dan, ska snart ner till stan och fixa lite grejer, sen jobb, direkt in till örebro och sedan eventuellt träning på collu om det  hinns med =) ha en bra dag på er, ciao =)



Tänk när det var så här varmt, och man kunde gå med shorts! Vet jag inte ens om jag skulle  göra för en miljon!  haha

Yes!

Yes , jobbet ringde nyss och fråga om jag kunde jobba 18-23 =) lite extra klirr i kassan..

H&M vår 2010

Hett tips: Kika in på H&M:s hemsida. massa snygga vårkläder har kommit! typsikt när man är som fattigast:(

sista dagarna..

nu är det inte långt kvar på år 2009. kan bara säga att det har varit ett kanon år. Ett av de bästa fakt, och det ser ut som att även 2010 kommer att bli lika så =)

det är även de sista dagarna som Erica är här.. snart drar hon vidare till lite varmare bredgrader, Miami. åtta veckor kommer hon att tillbringa där nere. kommer bli gråtkalas på lördag vill jag lova! men kul kommer hon att få, och en erfarenhet som hon med stor sannolikhet har nytta av i framtiden =)

men nu ska jag inte sitta här,än har hon inte åkt min lilla E =) ska ta tag och ringa runt till massa människor nu och hoppas att allt fixar sig, ska försöka få tag på lilla viola också. ha en bra måndag. ciao




the city

dags att tillbringa resten av kvällen med the city.. natti natti


Hockey- pulkarace

Blev som sagt lite hockey. spännande. förlängning sen straffar och det slutade med 3-2 till Leksand. attans! kommer nog bli lite fler hockeybesök, är ju fakt riktigt kul att titta på =)

efter hockey blev det lite äventyr i nobelbacken. pulka var några år sen man åkte, men vad kul det var =)
Fast efter tre åk räckte det fakt, blev inte samma "kick" sen ;)

Btw, såg nyss att mina knän är alldeles blåa! tvek om man äns kommer att kunna vara barbent på torsdag. konstigt nog så är de mer blåa än vad det gör ont.. har bara en person att tacka för de blåa knäna ;)



Vi i pulkabacken =)

söndag

söndag är det idag ja, kändes det som det var igår redan. är nog för man har varit ledig så länge nu=) nyss hemkommen från en promenix i snövädret. ska hoppa in i duschen, sen blir det hockey med pappa. ser jag fram emot, var på tok för längesen. efter det blir det eventuellt lite pulkarace. hoho, får vi se hur det går ;)

ha en bra söndag gott folk. ciao



alltid lika spännande när tomten kommer på besök..=)

-





Snygga E!





Happy!




snart får du användnig för alla dollar sedlarna ;)

pics







lite bilder från gårdagen. kommer mera..=)


fredagen

Hade ritkgit kul igår! var inte alls så där jobbigt mkt folk som jag trodde. visst det var mkt folk, men det var inte så mkt så att det blev tråkigt =) så det blev en lyckad kväll.

har kommit hem från jobbet nu. gick bra. lite seg som man alltid är efter en utekväll. Men jag börjar jämt må sämre på kvällen, så nu sitter man här med spräng huvudvärk och illamående.great. avis på de som aldrig blir bakis! lyckligt lottade de människor! 

ska snart bege mig och hämta min kamera, sväng förbi ICA och inhandla lite saker tills kvällen. ska ha filmkväll med mamma och pappa, måste ha lite att tugga på såklart.

take care. ciao



päls från topp till tå. här fryser man inte =)

hos E

andra drinken på väg ner. Peppad till max. hoppas i får en br utekväll gott folk!



hoppas det inte slutar så här bara...



....men vi får väll se hur de går...

hoho

hade en jätte trevlig julafton igår med familjen och släktingarna. haha de är bra roliga ibland. framåt midnatt drog jonas upp sin mac och visade lite filmer från midsommar. hahah herregud. de kan då också vill jag lova! två timmar tog det för dom att gå en kilomter! de sov i en kohage och ja allt va de höll på med..haha höll på att skratta ihjäl mig. men vixna de kan de med, bara de vill =)

fick fin, fina julklappar. fick det jag mest önskade mig. dock inte igår, utan blir lite längre fram =) smycken och pengar fick jag också, tyvärr så gick det mesta direkt till alex så inte mycket sparande. men men, jag fick ju iaf det jag allra mest ville ha så jag är super nöjd=)

nu sitter jag och poppar lite musik, äter choklad och är peppar till tusen! ska snart till ericas place, sedan blir det förfest hos Paula, sen starrebarren. tror det kommer att bli en kanon kväll. känns som det iaf!



fick detta kort som ska symbolisera det jag till våren får =) gissa vad ?

Vill önska er en riktigt god jul!

GOD JUL PÅ ER ALLA! HOPPAS NI FÅR EN HÄRLIG DAG MINA VÄNNER!

ta vara på julen och umgås med alla du tkr om. julen handlar om så mkt mer än bara massa presenter...


ett litet ovanligt "önska god jul sms"

Nu har jag lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängtut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen,  köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter eller var de dem vi skulle haft på lucia? strunt samma huvudsaken är att jag har järnkolla på allt, snart klar och inte ett dug stressad, treligt jävla midsommar på dej! KRAM ;) farbror Grön och lilla brun.

haha de hittar då alltid på en massa de där två;)

update

var nyss och kikade lite under granen, ett enda paket?! vad fan ska det betyda?! kanske att jag fakt får det jag allra mest önskar mig! håller tummarna...

dan innan julafton.

idag är det dan innan julafton. känns verkligen inte som det, kanske för att jag inte längtar så himla mycket efter det heller? på senare tid börjar jag tycka mindre och mindre om julen. är inte som när man var liten, då man fick en massa julklappar. nu har man nästan allt man vill, och det man inte har är för dyrt för att köpa ungefär. det hela har gått lite över styr. vissa tar ju till och med LÅN nu för tiden för att köpa de bästa julklapparna. jisses. vad blir det? undra hur julen kommera tt se ut om tio år ?

jaja, ska snart iväg och jobba iaf. skulle jobba till sju först, sen till åtta, men nu ännu längre. vet inte riktigt hur länge men iaf till tio. men bra med lite extra pengar. behöver jag verkligen om man säger så! så jag klagar inte. men ska få i mig lite lunch nu sen bär det av. ha en bra fortsatt bra dagförejulaftondag=)



mm så jädrans snyggt! give me, give me!

-

nej nu har jag suttit framför denna dumburk alldeles för länge! försöker ladda upp bilder från klasskampen på fejjan, men som vanligt funkar det inte! arg jag blir. har inte funkat på sjukt länge.. irriterande!

nej nu ska jag göra iordning mig sen blir det sängen. upp tidigt imorrn för att hälsa på mormor, sen blir det lite jobb. taggad som tusan inför juldagen. äntligen, inget plugg att behöva ta hand om dagen efter=) bara lite jobb! så på fredag kör jag all in. äntligen !


känner på studentlivet..

budget denna  månad är långt ifrån vad man är van vid! ska klara mig på 300 RIKSDALER!! hur F*N ska detta gå? well well, bara att vänja sig. verkar som att det kommer att se ut så här de resterande halvåret.. typ.

H&M's marskollektion








gillar skarpt! hoppas på att de får in ett par hängselbyxor också. det är så där fulsnyggt =) vet precis hur jag ska matcha det!


Vinnare!

Wehu vi vann! bra joobat S3B! näsas min var inte allför trevlig när han insåg att de inte skulle inna.. HA! intro hade vi också, plus snyggaste flaggan! =)

syns lite dåligt, men måste göra om storleken på bilderna annars går det inte att ladda upp dem här.


sista dagen

nu beger jag mig snart till skolan för allra SISTA dagen på höstterminen! klasskamp står på schemat idag och näsan är övertaggad som vanligt! haha vilken jälva tävlingsmänniska det där är! men som vanligt är det vi som vinner ;) haha.

Känns lite overkligt, sista dagen som sagt..


sista skoldagen på hösterminen..

jaa idag var det allra sista riktiga skoldagen på hösterminen någonsin! på walthers vill säga. känns så bra att säga. kommer aldrig mer sitta där en mörk vinter till. det är så himla lite tid kvar nu, men den tiden kommer gå otroligt segt. man bara går och väntar och väntar till det blir den 28 maj. tänk vad fort dessa tre r har gått, eller hela skoltiden om man tänker efter. minns så väll när man skulle börja ettan och man satt där i klassrummet med föräldrarna bakom sig. namnskyltar var det första vi fick göra. och när man börja sjuan! kommer jag så väll ihåg när man satt i aulan och rektorn höll tal, att ja ni kommer knappt hinna blinka så går ni i nian, och ja nu går jag sista året på gymnaiset.

12 år har man alltså gått i skolan. TOLV ÅR! det är länge! om tolv år från idag så är jag 30 år. ojoj, undra vad man gör då? kan ju alltid hoppas att man jobbar internationellt, inom ett stort företag. resa mycket, förhoppnisvis tjäna lite goa pengar. fast det är ju det jag vill nu, om nått år kanske man istället sadlar om helt, läser journalisitk och försöker mig på jobb som skribent eller så helt enkelt går allt käpprätt åt skogen och jag gör uteliggarna i tunnelbanan sällskap? nej då, det får man verkligen se till att det inte händer! men ma nvet ju aldrig vart man hamnar, kanske bli kvar i australien? eller spanien? eller ännu bättre bosätta sig i New York, plugga i Boston sen åka och jobba i New York. det finns så otroligt många val , och så många saker man vill göra.

jaja tror inte man kanske ska tänka för mkt på att det SKA jag plugga osv, för rätt som det är blir det ändå inte så. Under hela mellanstadiet och nästan hela högstadiet VISSTE jag vad jag ville gå för gymnasium. men under ett års tid förändrades det. läser idag inte i närheten av det jag tänkte läsa först. så kanske man ska ta det som det kommer? inte ha så höga krav att jag måste komma in där. för om man inte gör det blir man nog rätt knäckt, eller har jag fel? men bra att ha mål iaf, sen får man väll se till att man har några back-up planer =) vilket jag har, tror jag..



knäck

mmm mumma! har nyss gjort knäck åh gud så gott det är! blev faktiskt riktigt bra. inte hårda, utan mjuka och lite sega. precis som jag vill ha dom =)


söndag

blev en riktig mys söndag. morgonpromenad, stan och häng på melkers med bästa Erica=) suttit med pappa och diskuterat lite jobb. himla djungel det här! hörde nyss på tv3 att man kan söka jobb som ana ankas assistent! ja det skulle ju kunna vara nått.. naaat! haha. nej måste ta tag i det där på lovet nu =)


The hills!

så bra. suttit och nördat the hills nu. kan inte få nog av det =) galet snygga är dom !






pacha toxic

såg nyss att de lagt ut annons angående jobb i sommae. kanske man ska söka och hoppas på att  få komma på interjuv även denna gång? skulle vara galet kul, tror jag. men man tjänar väll inte spec mkt på det så.. hum. vill hellre iväg till australien =) men skulle vara riktigt kul!

julbord

nu är det dags för julbord med de bästa. "mästerkocken" emma har fixat janson. hur det smakar får vi se sen. den ser ju god ut iaf. ska snart hämta upp erica på hennes jobb, sen beger vi oss till Elin där resten väntar. ha en bra lördag gott folk. ciao


ZARA













Nytt hos ZARA. Riktigt snygga grejer! Bilder tagna från glamour

-18 grader!

fy vad kallt det är. skulle ju kunna tro att det är ny istid på väg! kom nyss hem från jobbet. ska sätta mig och klippa och klista i lite tidnigar. var ett tag sen jag gjorde det nu. två år tror jag att det var om jag inte minns helt fel.  kul att följa säsong efter säsong, vad som ständigt återkommer =)

hann förbi h&m en sväng också innan jobbet. skulle egentligen bara förbi biblioteket och höra om det fått in elsas mode, tyvärr så var den utlånad. fan. nu när man har lov och hinner läsa vanliga böcker, istället för skolböcker. men iaf, var inne på h&m en sväng. ibland har jag allt bra tur! i somras sprang jag runt som en galnig och letade efter en lång klänning jag sett, men fanns bara i stl 40. men mitt bland massa reaplagg, inknölad hittade jag den, för 150 riksdaler. gissa om jag blev glad? även om det är lite sent nu så kommer det ju en sommar igen ;) bild kommer imorgon.

men nu ska jag börja med lite klipp och klistra här ;) ha en bra fortsatt kväll. puss


Din sko



dessa var faktiskt helt okej till ett bra pris. Din sko har verkligen blivit bättre mot de tidigare åren. me like =)

torsdag

nu är det inte långt kvar till jul. en vecka idag. och det börjar även märkas i skolan =) måndag gör vi sista skoldagen, sen på tisdag är det klasskamp sen lov! ända till den 12 januari. underbart! hoppas det håller i sig lite så man evetuellt kan åka iväg och köra lite slalom. vore inga fel det inte!

sitter och kollar i kataloger som jag fått hem om studier utomlands bla. är lite sugen på att åka. tror det kan vara bra inför det jag vill läsa sen. skulle vara riktigt kul. men då gäller det ju bara att bestäma sig för vad och vart isånafall. men det är ju ett tag kvar så har en stund på mig att fundera ;) prioett är nu att veta vad man ska göra i sommar..


Älskar ryggen på klänningen. den röda skulle passa perfekt till jul.. varför är man inte miljonär?

ni hittar den på chicy

MVG!


YES! Det lönar sig att ligga i. fick reda på slutbetyget idag i internationell ekonomi och det blev MVG som jag hoppades på=) såå himla glad blev jag! Varje gång man får MVG av Josefin blir man lite extra glad, för att hon är ganska så hård med betyg. Har man fått VG på en sak är det nästan kört att få MVG.. nästan iaf. beror i såfall om man varit med på lektionerna osv. Men åh vad gött! nu har jag det där MVG:et =) efter jul börjar vi med layout, marknadsföring och sånt. tror det kan bli kul. även i företagsek blir det lite annat. ingte så mkt räkna vilket passar mig lite bättre =)
sydde nyss klart påsar som jag och Eva ska ha till bilden imorrn. vi gör ett spel(?) på bilden, Fia med knuff med jultema. haha. blir rätt snyggt ändå måste jag säga. så påsarna är till för att förvara pjäserna i. väntar på att E kommer hit, ska ta en kvällspromenad och ta ett ordentligt snack. får vi se om vi kommer fram till nått vettigt ;)





jag vill inte ha vinter..

man kan nog aldrig bli ritkigt nöjd. nu när det äntligen kommer snö som man gått runt och tjatat om så vill man genast ha sommar. Eller ännu bättre, utomlands!




Full rulle

Full rulle här. mycket som ska hinnas med innan vi gå på jullov nästa vecka! galet vad tiden rinner iväg. om några månader befinner vi oss i napa, och sen är det studenten. förstår ni alla sista års elver, att det är ingenting kvar nu! snart står vi där med betgen i våra händer, champangeflaskan i den andra, har halsen full av blommor och hatten sitter lite på sned. pirrar till i hela kroppen när man tänker på det.

Men vad ska man göra sen då? alltså på sommarlovet, innan australien? vill ju jobba, men vart? sverige?, karlskoga? norge? what to do? det här är inte något som "löser sig" som man brukar säga. för det gör det inte. Måste ha ett jobb, ett jobb där man tjänar rätt bra med pengar. med tanke på hur mkt jag har kvar att spara så är det ett måste. några jobb alternativ finns, men är inte tillräckligt. är det bara jag som har ångest över vad man ska göra ?vill inte vara kvar i karlskoga, men samtidigt vill jag det eftersom man ska åka sen. åhh svårt det ska vara då. får ta ett ordentligt snack med E i veckan. vi båda känner likadant nu! Men är inte dags än iallafall. har ett tag att fundera. får prata med släktingarna när man ses över jul, de kanske har nått att rekomendera =)



här är skorna jag pratade om förra veckan från bianco. skulle komma i butik nästa vecka. snygga, dock såg jag nu att det är guld. mindre bra. om jag ska ha lila paljett klänningen på nyår måste jag nästan ha silver. vilka probelm man skaffar sig. i lands probelm.

ska man klä granen nu!?

gin inte och la mig förräns halv fem imorese med gick ändå upp halv tio och var skit pigg, och är fortfarande. tittar på när mamma och pappa klär julgranen!? nog vet jag att de är tidiga, men så här tidiga?! va fan. jaja, det är mysigt iaf. lyser upp vintermörkret lite. ska sätta mig och plugga en stund igen nu. nationell ekonomi. hon sa förra veckan att vi skulle disskutera kring ett par frågor imorgon. men känner på mig att det kommer att bli ett prov. kursen slutar och vi har inte haft slutprov än så lika bra at tläsa lite.
naturkunskaps arbetet är typ klart.  talet är också snart klart. underbart. inte långt kvar nu tills det är loov! sen är det lov igen och igen och igen sen napa, balen och STUDENTEN! nej bäst att läsa lite gran nu. ikväll blir det lite film mys hos sofia med tjejorna =) perfekt avslut på denna helg.

tips: boka in 21-23 maj i din almanacka och bege dig till Lund! =)



trevlig lördag


En trevlig kväll. var som sagt hemma hos Sofia en stund, innan det bar av till Hanna, för att sedan avslta kvällen på stadshotellet. såg rätt mörkt ut till en början, men det blev allt bra sen ! =)











ses i dimman

nu bär det av. spetsen sitter på och klackarna med!ska först till erica, sen sofia och sen Hanna som fyller 20 bast! gammal bruden börjar bli =) blir väll ett besök på hotellet sen skulle jag tro =) ha en bra lördagskväll. puss

vinterland

fin dag idag. solen skiner och det är vitt på marken. även om det inte är av snö så ljusare det upp lite=) var tvungen att ta kort på nettan, min lilla syster häst idag för de skulle lämna tillbaka henne idag. ett år går fort. lite dramatiskt där ett tag. hon borde satsa på tetaer den där. haha. så nu är det och hämtar en ny polle till henne =) hoppas de funkar bra ihop.

nyss varit och handlat lite inför kvällen. lite presenter och lite groggvirke. ska sätta mig med lite plugg, sen börja fixa sig inför ikväll =) ha en bra kväll ciao







update: nya pollen, föööör söt! =) påminer om en jag hade tidigare..

GEORGIA MAY






född år 91. vacker


-

blev en sväng till adils place. trevligt folk. några skulle vidare till wickan för lite personalfest. har fotrfaranade inte satt min fot där än. kanske dags att göra det snart? nu blir det sängen. natti

fredag it is

ska snart pallra mig ner mot lilla staden. inhadla förhopnigsvis en julklapp, sen blir det jobb. blir lungt ikväll, förvånnande? nej skulle inte tro det. men imorgon blir det lite festligheter, Hanna fyller 20 år! Grattis till henne ! =)
ska kila nu, hade. pusshej leverpastej



Jimmy choo for H&M

Tittar på dom varje dag. finns där i webshoppen. snygga, väldigt snygga! dock inget jag behöver. säger som min bror: "Ska bara ha den som prydnad". dessa skor skulle gärna få förgylla min skohylla.



snart klar.

är typ klar med talet. går så fort när jag väll börjar skriva. och inte kan jag sluta heller. nog det jag har lättast för, att skriva, speciellt om det är ett ämne som berör.

skrev ett tal om socialbidrag, att det borde sättas en tydligare gräns, för vilka som behöver det, och inte. tex en 17 åring som blir på smällen, flyttar till en liten ett med sin pojkvän, hoppas av gymnaiset och sen ansöker om socialt bistånd. Vi som arbetar och sliter i skolan ska då försörja dom. blir så arg. varför jag ska försörja någon som inte har den orken att studera eller jobba. visst du kan få sparken, men då lever du säkert på A- kassa eller dylikt, men så svårt är det inte att skaffa ett jobb, man får väll ta det som finns, och det innebär inte en chefs post på riksbanken.
sen tycker jag inte att det är dåligt med socialbidrag, bara det används på rätt sett. du måste inte flytta hemirån när du blir gravid och hoppar av gymnasiet, fast varför föder man ens barn när man är 17 år? kan ju knappt ta hand om sig själv då! Men en ensamstående med fem barn som sliter häcken av sig med två jobb, men ändå inte får det att gå ihop, kan jag acceptera att få ekonomiskt bistånd.

men tänk er under ett kvartal finansierar staten; vi, med 2722 miljoner kronor till människor som lever på socialbidrag. det skulle kunna användas till andra saker i form av hägre studielån/ studiebidrag, mer pengar till kommmunerna, ökad satsning inom klimatfrågan och massa massa mer. men nej, då istället ska vi försörja slöfokar som inte orkar gå i skolan eller jobba. Blir så ARG! som tur är är det ny regering nu och de som sitter nu tycker väll inte om socialbidrag och det här om jag inte minns helt fel? blir kanske lite änding då iaf. hoppas på det=)

en annan sak jag funderat på, varför finns det ingen åldergräns på när man får skaffa barn? jag menar, de inför åldersgräns på redbull och det är 20 års ålders gräns på att köpa på systemet. min fråga är då, vilket innebär mest ansvar? en levande individ, eller en flaska vodka? Den levande individen ska du ta hand om i 18år, försörja, laga mat till, skjutsa till skolan, träningar, hjälpa till med läxor och allt vad förälder innebär. Den där vodka flaskan står så snältt i bar hyllan och gör inte så mycket väsen av sig, inte förräns det rinnande innehållet når din kropp vill säga, men det är en annan sak.

håller ni inte med mig? bore man inte inför en åldersgräns på att föda barn, finns ju åldersgräns på allt annat, och som sagt, det handlar ju fakt om en livs levande individ!



vad innebär störst ansvar? en oskyldig liten bebis, eller att köpa en vodka flaska på systemet? hum...hum...hum. det är svårt. nej men seriöst, är det inte bra konstigt?

redan torsdag

tänk vad fort en vecka går. dagarna bara flyger iväg. bra men ändå inte bra. nästan alla studernade som man pratar med, och nämner odet jul så får de panik. skönt att det sanrt är över iaf =)

fick redag på spanska provet idag. VG, skönt att det inte var G vilket jag trodde efter det där provet. bara jag och en till som fick det, så lite kul =) bara att fortsätta så kanske man kan nå högsta betget till våren. bara att köra! hoppas på att åka till spaninen till våren så man kan förbättra talet, det är ju att prata som är svårt. skriva har jag inga större problem med. får ta kontakt med kusin på lovet och prata lite kanske. engelskan behövs också bättras på, och han är fakt doktorant i engelska, kanske man skulle ta att utnyttja?

ska fortsätta spåna på mitt tal nu, har försökt leta lite fakta men hittar inget. eller inget vettigt som jag kan ta med iaf.  vill ha lite statisitk och sånt där. får leta vidare. ha en bra kväll. ciao

"outside the box"

hade en intressant föreläsare på besök igår, inom internationella ekonomi. Pratade först lite om sitt företag osv. men sen pratade han lite om konsten att kunna förhandla och tänka utanför lådan.

vad hände år 1064? vi tittade stumt på varandra, jag inte tusan vet jag. levde ju inte ens då liksom. Tillslut säger någon- solen sken! och det var det han ville höra. solen sken, det regnande, en ko betade eller vad som helst. kunskap hindrar oss ofta från att utveckals, vi utgår hela tiden från sådant vi vet, och kan inte släppa det, eller vad man ska säga. vi sätter hela tiden upp hinder för oss själva på det sättet.

En annan sak han tog upp var när han själv var på kurs inom manegment var att det skulle utföra någon uppgift. kommer inte ihåg var det var nu, men ledaren säger iaf: Här, här har ni ögonbindel. de försökte i en timme och lyckades inte, så ledaren avbört och sa- vem har sagt att ni ska ha ögonbindel på er?

vet ni vad ni ska göra om någon kommer in och är missnöjd med något och är minst sagt as förbannad! Då ska ni säga så här- ja, jag skulle också vara missnöjd om jag var i din situation, eller något i den stilen. de flesta svarar nog med samma sak, skrika och ha sig, då är fighten igång. finns ingen möjlighet att man kan förhandla då.

vara bara några av alla saker han sa. fick med mig massa i bagaget, och jag är nu ännu mer säker på att det är nationell ekonomi jag vill fördjupa mig i. grymt kul måste jag säga! förstår inte de som tycker att det är tråkigt!


tävling


no ritz

är inte inte jag som ständigt tjatar om att man ska göra så mkt som möjligt, man lever bara en gång. vad tusan gör jag då här? halva emma vill så gärna ut, bara danska järnet, sen andra halva emma tänker påmorgon dagen och matte C klockan åtta. även om det kanske är av en anledning, och inte på grund av lathet, men ändå. jaja det är ju inte direkt värsta grejjen, men ni vet när det är nått som ni vill, men som ni samtidigt vet att ni inte borde?
fan, är ju så sugen på att gå ut!! hoppas de andra brudarna har det kul iaf =) vilket jar är övertygad om att de kommer att ha! så får man sitta här med etologi arbete istället. love the school♥ det var allt från fröken torrboll!

Natti, natti

kunde jag aldrig tro!

fick reda på ekonomi proven. jag trodde jag faila totalt, för så dåligt som det kändes, har det aldrig gjort. började ju som sagt nästan tjuta för att jag blev så förbannad, och inte kunde jag sova nått i går natt heller bara för att jag tänkte på det där jävla provet! men fick varekn IG eller G, men ett VG. chokad. det är jag rätt nöjd med, med tanke på hur jag tydkte provet gick =)

nyss kommit hem nu, ska sätta mig med etologi arbetet. studera lite hästar. så himlas kul. sen blir det förmodligen utgång, eller ja nykter, matte C klockan åtta imorrn och det kan man INTE missa, inte jag iaf. men läst på the ritz hemsida att det är house kväll eller nått. och någon albin myer skulle dit. men fan är det! house är inte ritkgit min grej, kan verkligen inte dansa till det, och det är det jag vill göra idag! men men får se hur jag gör, det märks. vill verkligen ut och DANSA! behöver lite omväxling känner jag. men om det är house, så vet jag hur det blir.

men mina damer och herrar, får se vart det tar vägen ikväll, ska iaf bege mig ut och studera hästar som sagt. ciao


LDB

tre snygga nyheter på nelly som jag gärna skulle vilja klicka hem på momangen.






Öppen rygg syns numera överallt. lite tjatit, men oj så snyggt det är!



farbror blå

blev stoppad av farbror blå påvägen hem, precis i slutet av flygfätsrakan. förståd inte vad det var först. tänkte vad är det för några puckon med massa västar som står och lyser med en ficklampa. såg itne alls att det var poliser. de hade en civilbild dessutom, så syndes ännu sämre. första gången jag blir stoppad. körkorts kontroll och blåskontroll. men det gick ju bra =) när jag sedan kommer hem, så står det en buss med massa poliser. tänkte vad tusan nu då?! men tydligen så var de samma sak där =) plus att det ville hålla ett öga på ett litet gäng. tror de fortfarande står kvar, men det känns ju tryggt =)

nu ska jag sova, natti

lite bilder på vad jag håller på med.






workworkwork

är hemma nu. gick lite tidigare då jag har lite plugg att göra inför imorgon.
sista gången idag, och viola hade ordnat en liten middag. söt hon är =) ska träffa henne någon dag på jullovet så att vi kan sy ihop hela altet. kommer att ägna mig att få till flätan. inte det lättaste. vet inte än om man ska ha vaddering inuti först, för att få den fylligare, men risken då är att den blir för utåtstående.  får sitta hemma med det och knåpa, tills jag ska träffa henne på egen hand.

idag äntligen började vi sy på det fina tyget. efter att ha trätt i massa trådar lite här och var, tagit bort nålar, sytt på stöttar lite här och var, fick jag äntligen sätta på det övertyget. även om det bara var överlden, som inte än är klar. bara satt fast det med tråkeltrådar. måste veta exakt vart flätan kommer att komma, så att det stämmer överrens med ryggen sen också. åh vilken tid det tar =) börjar bli lite otålig, vill bara att den ska vara klar nu! finliret tar tid!



finally=)

skickade iväg ett mejl för ett par veckor sedan till ett par som befinner sig i australien. och idag fick jag svar. massa bra tips! mer än jag hade räknat med. både bra och dåliga nyheter.

Man har ju alltid hört från de som varit i australien att det är så lätt att få jobb och  boende är inga problem att fixa. tydligen så är det LÅNGT ifrån alla som får jobb, och när man väll får komma på interjuv så är det tydligen bra att överdriva, ljuga om sin erfarenhet. tex om man söker till en klädaffär så säger man att man har jobbat i en klädaffär i 2-3 år tidigare, fast man kanske aldrig har gjort det. Men då måste man ju naturligtvis tro att man klrar av det isåfall, om man säger det.

Boende, har man ju också hört är något som inte är några som helst problem att fixa, men som kan vara lite svårt tydligen. framförallt så är det väldigt dyrt, och standarden är dålig och i värsta fall får man söka in på hotell tills man hittar boende.

Kan inte skriva allt han skrev, var hur mkt som helst. Kanon tips verkligen. och han tillade att det är löjligt kul att bo där och leva där, det är helt fantastiskt. nu gäller det bara att skaffa sig ett ordentligt jobb efter studenten och spara, spara pengar! har räknat lite och skulle vara skönt att ha med sig 50 000 i bagaget. utifall att. hellre för mkt än för lite. vill inte snåla när man väll åker ända till australien =)

men ska fortsätta med nationell ekonomi, fick nyss en update från Eva att vi hade uppgifter att göra tills imorrn, som vanligt när det är josefine =) sen blir det sy kurs, sista gången, efer denna gång får det bli privat lektioner med viola =)



Surfa, ett måste där nere!

två lektioner.

fick en glad överraskning när jag kom till skolan idag. endast två lektioner. från att sluta fem, till att sluta halv tolv. inga fel det inte.

suttit med lite nationell ekonomi och funderat lite på talet vi ska ha i svenskan. tror jag vet vad jag ska prata om nu. kanske ska fråga monica först innan så att det är okej, att det inte anses diskriminerande eller nått. man vet aldrig med dagens samhälle. hoppas, för det är iaf nått som jag kan argumentera om, som jag blir fruktansvärt arg på!


Rymdhotell?

okej? läste nyss att år 2012 så ska tydligen det första rymdhotellet vara klart. 30 miljoner för tre nätter. jisses. tydligen ett spanskt företag som planerar detta. men man får mkt för 30 miljoner: 8 veckors förberedande träning på en ön i karibien samt resan dit. När man väl är på hotellet måste man anväda sig utav en kardborrdräkt, så att man ska kunna fästa sig själv i väggar, golv och tak.
VD:n för företaget tror att om si sådär 15 år kommer det inte alls vara ovanligt, att vi åker på wen weekend. kan fakt hålla med honom där. med tanke på vad som håller på att hända, så måste vi hitta nya lösnignar för att överleva. Tror att det är ganska svårt att förändra vårat levnads sätt så pass mkt att vi förbättrar jorden. vi har blivit så vana och bekväma av oss nu. hoppas att det går vägen. vore ritkigt cool iaf. 2012, det är ju inte ens långt kvar!



Bild:http://resenyheter.msn.se/reportage/rymdhotell-ppnar-luftslussarna-2012-2204/

måndag kväll.

gick in i provsalen med rätt så bra självförtroende. kände mig taggad och det kändes som jag kunde det mesta. men det självförtoendet sjönk till botten lika fort som det kom. fy fan säger jag bara. vissa frågor var lätta, men vissa var ju bara helt störda, enligt mig. eller så var det jag som gjorde det svårare för mig,än vad det egentligen var. om det inte blir mitt första IG så hoppas jag fakt på att få det, så man kan göra om det och få bättre. för detta prov gick inge bra. trodde jag skulle börja gråta ett tag där. När jag blir så där riktigt arg och frustrerad så börjar jag konstig nog tjuta.. haha. just nu hatar jag företags ekonomi, men det är ändå rätt kul... ibland.'

jaja, ska sätta mig med lite spanska nu, har prov imorgon agin. måste även börjar med etologiarbetet, skissa lite på talet och fixa lite med balklänningen tills imorrn. wehuu. ge mig år 2010 och 2011 och ge mig  napa, studenten, australien och allt som händer efter det.

monday

skolan snart. ekonomi prov idag.. känns bra förtillfället. får vi se vad hon hittat på idag då. säkert massa frågor utöver själva uppgifterna okcså. som inte är svåra i sig, men hon får det att verka mkt svårare. sånt tkr jag inte om. nu frukost.


..







jag vill resa och upptäcka världen efter studenten. inget ska få hindra dig från att göra det DU vill. vare sig det är pengar, pojkvän, jobb, familj eller vad det nu kan vara. det är ditt liv, du lever bara en gång. vi tänker för mkt på konsekvenserna tror jag. lev idag, problemen kan man ta tag i imorgon!

Lev livet!

Ja, en dag kan det vara försent. efter studenten ska jag försöka hinna med så mycket jag bara  vill och kan, innan man sätter sig i plugget igen. ja, lev livet säger jag bara, ta vara på det du har, för en dag kan det som sagt vara försent..




gårdagen.

blev en kväll hos Erica. riktigt mys!= ) pratade om allt mellan himmel och jord. blev även en sväng till melkers och tittade lite på folk. skönt att inte gå ut igår. vaknar man idag och är utvilad =) blir nog stan en sväng, sedan träning på colluseum. gym,core och bodybalance står på schemat. men nu frukost, sen lite plugg. ha en bra söndag. ciao

företags ekonomi B

har nu suttit och räknat igenom tre kapitel i företags ekonomi. alla de vi ska ha prov på. nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning inför kvällen. sitter fortfarande myskläder. ska träffa erica today! blir kanske lite pepparkaks bak, lite övning inför nästa år kanske ?;) haha. kameran följer med så ska ta lite bilder så får vi se hur det går ;) haha. ha en bra lördag.



bilden är riktigt passande, böckerna är seriöst så där tunga! hahah. man orkar inte ta med sig dom hem, enbart för att det är så tunga. sjukt!

Hängslen!

just nu vill jag inget annat än att gå runt i korta shorts, brunbrända ben, transparent vit sjokrta och ett par löst sittande hängslen. vart får man tag på det tro i denna stad?

hola chicas!

como estas? soy muy bien. sentarme aqúi y comprobar alrededor en el internet. he ido en örebro y compró algunas cosas para vestir. lite övning på spanska där. kan behövas. speciellt om vi nu ska till spanien också. jag och eva ska eventuellt på hos en familj då, om det nu blir så att vi åker. spännande.

hittade som sagt blixtlåset som jag var ute efter. finns ju mängder av varianter att välja mellan. jisses! har chekat the hills och the city. fy vad bra det är. fixade även lite julklappar. en ögonkräm tilll bror och en rödkofta som man sa att hon önskade sig. bra att ha påbörjar lite iaf.

klickade hem lite saker från hm tidigare idag, som jag övertalat mamma om att få i förtidig julklapp. perfekt det! Äntligen får jag paljettjackan. tur att man väntade, hade tänkt köpa den inne i örebro för några månader sedan. men nu fick ja den för halva priset. me like=) även två st broscher, som ska få förgylla mina axlar, ett läderarmband från Jimmy choo och en basic tröja.
passade på att fråga lite om skor när jag ändå var inne inne i en stad med lite bättre utbud än charleswood. måste ha ett par nya till nyår!  hittade inga som är i butik nu och de kommer inte få in några nu heller innan. men fick kika lite i biancos pärm för skor som kommer, där det fanns ett par riktigt snygga! ska kika in den 21 då hade dom kommit sa dom. bara att hålla ögonen öppna =)







New moon

igår blev det bio. New moon. Äntligen fick man se den. tyckte inte till en början att den var så jätte bra, eller jo den var jätte bra, men hade nog för höga förväntningar kanske. men lika snygg är han fortfarande, jisses! tänk om det fanns sånna män här? skulle inte vara helt fel!

blev inget stockholm för mig idag. 400 spänn tyckte jag var lite onödiga pengar på att bara vara borta tills imorrn. så får se när man kan åka upp. kanske kan få ledigt från jobbet nästa fredag, och åka upp då, det märks. känns bra att kag sparade 400 kr nu iaf =) så n istället för att ha sprungit runt på stockholms gator med kusin, sitter jag nu med företags ekonomi. roligaste ever. men måste man så måste man. känns bättre nu iaf inför provet. får sitta nu ihelgen, sen borde det sitta som rinnande vatten=)

just ja vi hade spanska prov igår också. haha - det kommer inte vara så svårt, lite glosor och lite menningar ni ska skriva, var det sista spanska läraren sa i tisdags. när hon delade ut provet fick vi nog alla en chock. först två sidor med uppgifter. helt seriöst, en uppgift tog 20 minuter! stört. men inte var det klart där, skulle skriva ett brev på spanska, berätta om familjelivet i sverige, vad vi gör på helgerna, fritiden, vad ungdomar gör här, vilka aktiviteter det finns, hur alkoholvanorna är.. okej? på en timme är det omöjligt att hinna med!  stressa som tusan och fick i hop 1 1/2 A4, men var långt ifrån klar när timmer gått. vissa hann inte ens börja på brevet. bra liksom. men snäll som hon är så får vi fortsätta på tisdag =)

ska snart börja fixa mig lite, måste in till öret och köpa ett speciellt blixtlås, som tydligen inte fanns här i kga och stödband till klänningen. kul att behöva åka in dit bara för det.




Mycket väll godkänt

fick äntligen tillbaka provet från internationella ekonomiprovet. fick MVG, tur det. annars hade jag blivit arg.

underbart väder var det idag, dock väldigt kallt. men hellre det än att det är 10 plus grader och lera överallt. hade bara två lektioner idag. företags ekonomi stod på schemat och det var hårkörning vill jag lova inför kommande provet på måndag. tänk att vi egentligen skulle haft det idag. tjena, hade ju gått åt pipan. så nu har det klarnat lite, även om man blandar ihop alla olika formler, så någon gång lär det ska sitta. samma sak med bokföringen, var tvugen att ha en fusklapp till vilka konton som skulle debiteras och kreditera, det kan man som rinnande vatten nu =) ska ta ut lite mera uppgifter imorgon i skolan och får hoppas att det släpper helt.

torsdag imorgon, vilket innebär en låång dag. åtta till fem, inte så kul. men blir nog träning efter det, sen äntligen, ÄNTLIGEN New moon! på fredag blir det eventuelt huvudstaden. har inte bestämt mig än. kan inte vara borta hela helgen då en massa plugg måste göras. men vill bara åka bort någon dag eller så, bara för att komma bort härifrån. jobbar alla fredagar och lördagar resten av december, så vore rätt gött att åka. men får se om jag hittar nått billigt. tänkte vänta tills imorgon och kolla sista minuten på SJ, eller om gobybus har sänkt sina priser lite. det löser sig.

men ska ta ett sista ryck med spanskan nu innan jag lägger mig. ha en bra lill lördag. natti, natti



så himlans snygg. perfekt till jul. finns på nelly och blir din för 500 riksdaler.

VINTER?

Så himlans fint är det ute idag. kristall vitt på marken och solen lyser som aldrig förr!en riktig vinter dag.En sån här dag ska man tilllbringa i slalombacken eller i längdspåret. grilla krov och dricka varm choklad. mysigt det vore. inte så jätte lång tid var tills dess kanske? bara TRE veckor kvar i skolan. galet. men mycket som ska hinnas med tills dess. sitter och kollar i kataloger om olika ekonomi utbildningar, ihop om att få lite motivation. Den kommer, men försvinner lika fort. men bara att göra det bästa av situationen. kanske inte ska ha så höga krav på sig själv. måste inte ha MVG på alla prov. Om man får VG på ett prov tror jag att man fortfarande har chans att få MVG, eller?  kan ju alltid hoppas iaf.

Lunds ekonomiskahögskola- lättare när man har ett mål, en vision om vart man vill komma in. Mitt mål är komma in där, sen om man inte  gör det har man iaf gjort sitt bästa för att komma in. måste kännas bättre än att i efterhand tänka: fan, jag skulla ha tagit skolan mer seriöst. själv känner jag så redan, brydde mig inte så värst mkt i ettan, men lyckades ändå få VG. tur att man tagit sig i kragen de senaste åren iaf =)

Men ska slita mig från denna dumburk nu. sätta mig med lite spanska innan skolan. hej så länge



New-Topshop

Tack mamma. ville ha den i våras men tog slut på en gång. har väntat i två veckor nu på att den ska dimpa ner i brelvlådan, och idag äntligen!




Spets eller paljett på nyår nu är ju frågan??

:)

för himla goo är du! puss


soool!

blev chokad när jag drog upp rullgardinen ióch såg att solen lyste. underbart!  tog biken till skolan, och det var visst lite halt upptäckte jag... haha. hjulena bara försvann under mig vid alssarettet! pinsamt.. hahah. men men sånt som händer. ingen skada skedd iaf.

vi ekonomer hade en föreläsare på besök. riktigt intressant fakt. pratade lite om saab bofors dynamics, om företaget osv. men även om utbildning, hur viktigt det är att ta vara på den här tiden nu, att läsa vidare, att jobba och skaffa sig erfarenhet, även om det är ett jobb som man inte vill jobba med i framtiden, så får man ju erfarehet. åka utomlands, behöver inte vara för att plugga, utan kan även också vara för att jobba. så en ordentlig utbildning är A och O och språk är viktigt. Företag kommer efterlysa det mer och mer, eftersom företag breder ut sig internationellt och handlar mer och mer internationellt. känns som att man är på rätt väg. mkt av de tips ha sa har man fakt tänkt att göra.

sitter nu med lite spanska, ska snart iväg på sy kursen. får se hur långt man kommer idag då? vore ändå vara klar snart ! =)

Btw, prata nyss med erica. blir på så otrligt bra humör varje gång man pratar med den bruden. och allt som kommer hända inom de närmsta åren, så himla mkt kul! längtar ihjäl mig !


RSS 2.0