Time for bed



Kling, alltid lika läcker!

Top 5 budget varmfodrat



Några av mina favoriter bland varmfodrat från bianco och scorett.

Imorgon

PricewaterhouseCoopers är marknadsledande i Sverige inom revision, redovisning, skatt och affärsrådgivning med 3 600 medarbetare och kontor på 125 orter runt om i landet. Vi ingår i ett globalt nätverk med 163 000 medarbetare som finns verksamma i 151 länder runt om i världen.

Imorgon är det dags. Är sjukt laddad och kommer verkligen ge järnet för att utveckla och lära mig så mkt som möjligt!



Kan ju alltid drömma om att komma hit en vacker dag!

Äntligen...

är iphonen beställd.


Burrberry fall 2010




Detta får en att vilja ha höst.

Helgen









































'













Helgen som gått har varit lyckad! Den inledes med p- fest här hemma hos mig. sedan fortsatte med avskedsfest hos Sara för henne och Erica! Det gjorde ni bra tjejer! Blev riktigt lyckat. Vi begav oss vidare till statt som även det var lyckat. Kan ha att göra med sällskapet också=) Efterfest blev det också, i form av fyra pers, mysigt det. Men blev taxi efter några timmar och somnade som en stock när jag lade mig till sängs.

Idag när jag vaknade begav jag mig till erica och gjorde två andra bönor sällskap. Efter det blev det film mys hos Susanna med frukt och smält choklad. Mums. Efter den till nästa ställe för ytterligare lite film och mys=) En riktigt mys söndag med andra ord ;)
Men nu sägen. Tror att john blund kommer på besök snabbt idag... så natti natti

McCray PARTY

Idag är det personalfest hemma hos mig i form av kräfter och alkohol i överflöd. Tror på en bra kväll, bara et inte regnar. Uppehåll just nu iaf =)



Perfekt höstoutfit. Långklänningen har blivit mitt favorit plagg i sommar, och den funkar även bra i höst. Bara att byta ut ballerina/ sandalerna mot ett par kraftiga boots =)

Jobb?

Det här med jobb är inte alltid så lätt. Speciellt inte nu efter finanskrisen. Inte heller blir det bättre om man bor inte en liten stad där möjligheterna till jobb är få.

Nu när sommaren närmar sig sitt slut är det många som blir arbestlösa om jag fattat det rätt. Några får förlängt från sina sommarjobb, andra får det inte och det är tuff konkurrens bland jobben. Men jag tror att många utav oss ger upp för lätt. Söker några jobb, man får inte komma på interjuv eller man kanske får det men får inte jobbet. Det är här som många ger upp och de flesta kanske tänker- äh ingen idé, handlar ändå bara om kontakter. Svaret är nej det gör det inte alls! Har du bara ett tillräckligt bra personligtbrev, lite erfarenhet, en säljande personlighet och en positiv attityd så kommer du långt. Men till en början måste du ha ett bra personligtbrev och ett CV. Men hur skriver man då ett personligt brev till att börja med?

Är inte alls något proffs på det här, men under hösten och vintern skrev jag några stycken och lärde mig lite hur ett bra personligt brev ska vara. Det är inte lätt i början och det tar några gånger innan man får in snittsen. Jag valde att använde mig utav olika metoder och efter ett tag märkte jag vilka det var som gav resultat. Jag ska nu ge er lite enkla tips som kan vara till en hjälp till er jobbsökande!

1. Ta inga färdiga mallar! Det är det måga som gör i början, letar runt på internet och tar färdiga mallar och skriver om lite i word. Gör absolut inte det! Gjorde likadant i  början, för man visste inte vad man skulle skriva osv, men arbetsgivaren märker det på en gång. Kom ihåg, det ska vara personligt. Istället sätt dig en kväll, skriv allt som kommer upp i ditt huvud. Stryk under, ringa in ord och meningar du tkr är bra och skriv sedan om allt igen. Då blir det personligt och förhopingsvis ett bra flyt genom hela brevet.

2. Ett stort misstag som många gör är att de börjar sitt brev med- Hej, mitt namn är Emma Wallin, är 19 år och bor i Karlskoga.. osv. Allt detta står längst upp i vänstra hörnet. Att arbetsgivaren ska läsa detta två gånger blir bara tråkigt och man tappar intresset. Står det i annonsen att de söker en driftig, målmedveten person med båda fötterna på jorden, skriv då istället någonting med det- Söker ni en tjej/kille som är....... här är jag! Vad som helst utom hej, mitt namn är...osv.

3. Bifoga bild. De felsta företag skriver det i sin annons, även om det inte står det, bifoga bild. Kan säga att alla företag som jag skickade brev till med ett fota hörde av sig. Tror att man får en bättre bild av en person när man läser ett brev om man kan koppla det till ett foto?

4. Lagom långt, Tre stycken brukar vara bra. Kom i håg, ta bara upp sånt som är väsentligt för just den tjänsten. Skicka inte ut samma brev till alla arbestsgivare, om det inte är inom samma bransch, då kan det gå. Men t ex skicka inte ut samma brev till ICA som till ett kontorsjobb, det är ju två helt olika yrken med helt motsatta arbetsuppgifter.

5. Inte för personligt. Vad din pojkvän/ flickvän, föräldrar gör är inte intressant!

6. Försök skriva nått som får ditt brev att sticka ut, kanske har du varit framgångsrik i någon förening som kan vara värt att skriva med? vunnit något pris för nått? Någonting som för arbetsgivaren att stanna upp och tänka: aha! det här var intressant. Tänk dig själv, du sitter och läser 500 ansökningar, rätt så lätt att man glöms bort då..

7. När du läser igenom ditt brev, tänk skulle jag anställa den här personen? Om inte, kom på något som gör att ditt brev "kryddas" lite extra.

8. Avsluta kort och vänligt med t ex, ser fram emot ett framtida möte med er så jag får berätta lite mer om mig själv.. eller nått sånt.

Några små tips på hur du kan skriva ett personligtbrev, som iaf funkar för mig, sen tkr väll inte alla arbetsgivare om det, men aa, överlag så har det funkat! Men alla ni jobbsökande där ute, ge inte upp, ha inte för stora krav. sök utanför din stad, t ex bor du i KGA, sök i K-hamn, örebo, degerfors. Är ju så korta avstånd. Eller gör som jag bege dig till Norge och sthlm, en erfarenhet det också. Men ha inte för stora krav att ni ska ha jobb där och där. Man kanske får nöja sig med transcom, max, Mccdonalds osv. ICA är populärt, men svårt att få, men lämna in där du kan tänka dig att jobba, och kanske även ställen du inte tänkt dig. Bättre att ha ett jobb, än att gå arbetslös, du låser dig ju inte fast för hela livet, eller hur?

Lycka till med ert jobb sökande nu och ge inte upp! Det går, bara ni vill.


Ännu mera höst..

Ännu mera höst hos H&M, självklart lagomt till lön. Stickat, mönstrat, beiget och naturnära färgtoner. Det skräddade håller i sig, lite 80- tal över det hela nästan. Självklart lite fuskpäls, även lite fårskinn som säkert blir årets ersättare istället för förra årets päls. Modehusen verkar gå bananas på just fårskinn. Jag kommer nog inte bära en hel jacka i fårskinn dock, utan kommer att satsa på detaler på främst jackor och skor.
Nytt inkommet idag på H&Ms hemsida syns här nedan. Massa snyggt, och det kommer bara bli bättre och bättre ju närmare vintern vi kommer. Bla en klänningskollektion kommer inom kort att komma ut.








sådär ja

Första ordrarna lagda. usch, nervöst sånt här, så mkt pengar som det handlar om. Skillnad om man är miljonär och det inte gör så mkt om det går dåligt någon gång. Men kör på säkra kort nu i början, sen får man se om man vågar sig på några byrackor så småningom ;)



Elin Kling på guldknappen, snygg, snyggare, snyggast. Gillar hennes backslick stark!

Förändring

Slut på "ohälsosamt" slösande till "hälsosamt" sparande.  Min nya hobby... typ...


REtur personalfest



Sundsvall

Jag och den andra gymnasieekonomen Annikki ! =)

Eget kontor, jag trivs!



Festa kunde de iaf!



Kan vänja mig vid att bo i vad jag kallar för slott!


champange till 2500 anställda! Billigt och bra!

REtur Sundsvall

Helgen har varit helt fantastisk! Helt sinnes! Trodde inte att jag skulle få uppleva något sådan vid redan 19 års ålder. Nyp mig i armen någon.

På fredagen samlades KGA, Degerfors, Kristinehamn och Filipstad tillsammans på kontorer här i KGA. Disskuterade marknadsplaner osv, hur vi ska göra för att bibehålla gamla resp få nya kunder mm. Fick kika på mitt kontor. Ett väldigt tomt sådant. Det enda som stod där var ett skrivbord, en dator, stol och en bokhylla, men det kommer snart att fyllas ;) 14.00 gick bussen till örebro där Karlstad, örebro och västerås väntade. !6.00 gick flyget till Sundsvall och 16.45 var vi framme. Åkte till hotellet, Elite knaus hette det. Herrejävlar vilket hotell! Inge scandic här inte! Gick lite rundvandring och gjorde iordning oss inför kvällen uppe på norra berget. Där bjöds det på mat och alkoholhaltiga drycker. Takida uppträdde, sen 2 andra band som jag inte minns namnet på. runt två tiden avslutades kvällen och bussarna gick hem till hotellet.

Lördagen fick vi gå upp redan kl 6, det var inte igår det om man säger så. klä på sig, upp och käka frukost, sen srpinga iväg till  bussen som skulle ta oss till de olika aktiviteterna. Lite väll tidigt att åka redan kl 8 med tanke på fredagen. Men men, man var ju inte den enda som var trött och bakis. Jag skulle spela bowling och det gick väll sådär. men är glad att jag fick bowling och inte ishockey eller fotboll eller något sådant  där. Bowling är ju ändå rätt så lättsamt. Fick spela med några killar från Linköping och Nässjö, så det var kul att träffa lite nytt folk. När alla omgångar och finalen var seplad åkte vi vidare till något som heter Baldershov. Där befann sig de resterade 2500 och hejade fram sinna lag. Helt sjukt vad företaget satsar på sina anställda!  Vid tre tiden åkte vill tillbaka till stan. Gick runt lite på stan och kikade innan vi begav oss tillbaka  till hotellet och började göra iordning oss inför kvällen.

Denna kväll är i regel lite finare. Tidigare år hat det varit krav attt ha långklänning osv. Men iår var det inte lika strikt på den biten. Det bjöds på tre rätters och det var självklart  bodsplacering. Hamnade vid några trevligt stokholmare och en från västerås. Kvällens överrasking var Marint Stenmark. När jag tog mig en närmare titt så får jag se Jimmy och Jonas spela också. Det dansades och festades som jag vet inte vad. De felsta vad runt 20-30 och sen fanns det några själar som var 45, 50 men annars var de flesta väldigt unga.
Hemfärd blev runt 02.15 men vi gick inte och lades oss förräns tre halv fyra!

Söndagen var riktigt seg! Upp klockan sex, packa ner allt och käka frukost för att hinna med bussen som gick 08.00 till flygplatsen. Somnade som en stock så fort jag satte mig i stolen och förbelv sovande resten av resan.

Under helgen har jag fått reda på ännu fler saker om företaget och träffat så himlans mkt nytt och trevligt folk. 
 Vilka möjligheter det finns, bara man vill. Först nu som jag inser vad det är för företag jag har hamnat på. Det gör mig inte längre att jag ska jobba i KGA, för det här är något jag inte enns kunnat drömma om att ha vid 19 års ålder. Så många som inte ens har ett jobb och här sitter jag med ett jobb, som enligt mig är ett kanon jobb. Trivs som fisken i vattnet. Hoppas jag trivs lika bra när jag börjar jobbet nästa vecka också =)

Då var det dags.

Beger mig iväg till kontoret. Har möten fram circusgurkus halv fyra, sen flyger vi upp till Sundsvall. Kommer bli en mkt intressant helg detta måste jag säga. Ska ta vara på varje minut med att knyta kontakter. 3000 personer, måste ju finnas några själar som kommer från sthlm där?



Studenten, en av de roligaste tiden!!

I'm alive.

längesen nu igen. vad har hänt? Inte alltför mycket.Varit i göteborg, jobbat och umgåtts med alla underbara vänner innan de åkt till olika destinationer runt om i världen. Några har ännu inte lämnat charleswood, men snart beger de sig också iväg. De flesta åker och pluggar, ekonomi, jurist, veterinär och allt vad det är, några reser till andra sidan jorden. Kommer bli lite tomt, men de flesta kan man iaf åka och hälsa på=)
Vad har mer hänt? Slutat för gott på donken, gjorde mitt sista pass i söndags och har nu 2 veckors semester. Imorgon flyger jag upp till sundsvall med det nya jobbet och stannar tills på söndag. Vilken start! Så nu är det packing som pågår och sen ska jag iväg och laga middag med några goa tjejor. Kommer komma en bild bomb snart, någongång, nästa vecka kankse. Just nu njuter jag bara av att äntligen vara ledig! Fyra dagar i rad, var midsommar senast. Så ni kanske förstår att jag inte prioriterar bloggen just nu =)



En bild från balen! Gud vilken rolig tid. Ni som har ett år kvar, känns jobbigt, men det är det roligaste skolåret under hela grundskoletiden!


Sista stängningen!

Sista stängningen är gjord. Nu är det bara två pass kvar. två pass. Tänk att man jobbat här i tre år nu och nu är det bara två pass kvar. sjukt. aja, hoppas på att john blund kommer snart. natti natti

20 års fest!

Igår hade Elin sin 20- års fest och det var hur trevligt som helst! Det bjöds på god mat, tårta och drinkar i mängder, precis som det ska vara =) Runt 12 tiden bar det såklart av till Statt, där resten av kga:s befolkning infinners sig på lördagar.











''














Mango




Test

Du är Whitney Port

 Din främsta respektive sämsta egenskap är att du är snäll. Ibland tenderar folk att köra över dig. Se då till att säga till på skarpen! Du har ett gott öga för vad som passar och inte – särskilt när det kommer till kläder vilket är din stora passion i livet.

 Stämde ju rätt bra, speciellt de första raderna!


Topshop


träsko trenden håller i sig.. Dessa från topshop, snygga!

Maja 21 år!

När Maja fyllde 21 var det kalas som gällde. Cupcakes i olika former och smaker, glitter, ballonger och färgglad klädsel. Precis som det ska vara på kalas. Dianne var även på plats med sin berömda tequila, och ja det slutade ju bara på ett sätt...





Första och sista gången jag tar på mig en knallrosa klänning.. men är det kalas så är det;)


Dianne var där med tequila! det slutade ju mindre bra kan man ju säga..






ja men det blev ju nästan..

Ja men det blev ju nästan en ledig dag iaf. Men är ledig imorgon istället. mkt bättre fakt!

oups!

Dåligt med skrivande här på ett tag. Men de senaste fem veckorna har varit fullspäckade. Kan väll säga att det inte är värt pengarna att ha dubbla jobb. Det är ingen höjdare att jobba 20 h i sträck, tre timmars sömn sen upp och jobba igen. Kanske passar någon som lever i celibat och någon som inte har något socialt umgänge. Har därför valt inte inte sitta och skriva en massa värdsliga utan har då valt att umgås med mina vänner de få gånger det går att procka en en träff!
Igår var nästan min första lediga dag sedan 27 juni. Ett bra tag sen alltså. Skulle egentligen jobbat måndag till söndag även denna vecka, men fick ledigt av chefen igår och idag. Tack och bock för det! Dessvärre jobbade såklart de andra!

Vad har hänt den senaste tiden då? som sagt, det har blivit en del jobb och mycket festande och en del nätshopping kanske jag ska erkänna också, precis som det ska vara. Maja har fyllt 21 och hon har haft kalas med världens godaste cupcakes, Elin har även hon fyllt år, 20 år! och det ska firas sort i helgen!
 kommer komma en bild bomd på allt sen vill jag lova;)
Helgen som varit har putte och 8000 andra människor varit här och besökt Karlskoga. Jobbade alla dagar, några 20 timmars pass och några 16 timmars pass, men det är putte en gång om året och det är bara att köra. Vill dock medje att söndagen var ingen rolig dag på jobbet. hade ställt klokan på halv sju, somnar givetivs om. tak och lov kom mamma in och väkte mig 07.15. Fick sätta mig på cykeln och det var en aning ostabilt. Men jag klárade igenom mig dagen, men det var knappt. sov rätt bra den dagen vill jag lova!

Nu ska här käkas lunch, sen ner till stan och fixa. Får passa på när man är ledig=)



Bjuder på en bild från helgen. Kusin, du är för jäkla bra!


RSS 2.0