Monday

Idag var dock inte lika kul som helgen,trött, tröttare, tröttast gick jag till jobbet. och i slutet av dagen sade jag även upp mig. Skönt nu i efterhand. Sa som det var, att det inte var ett jobb för mig och att jag vill prestera bra och känna mig engegerad i det jag gör, för att kunna göra ett bra jobb, och det gjorde jag inte, enligt mig. Jag vet att jag kan ge så mkt mer, men det gick liksom inte. Svårt att förklara, men ni kommer säkert uppleva samma känsla någon gång. För mig var detta yrke alldeles för enformigt. Är lite för kreativ för att sitta på ett kontor, framför en data skärm.. För mig är jobbet kopplat till mig personlighet, kan inte bara ha ett jobb, för att det är ett jobb och för att man får lön.  Blir iaf inte utan jobb vilket känns bra. Måste jobba ihop lite mera pengar innan Aussie! =)


Helgen

Hade en riktigt bra helg i Oslo. Kul att få träffa alla från Grebbestad igen =) Hoppas på att åka dit snart igen, de var så himla goa och trevliga! Kom dit rätt sent på fredagen, runt midnatt för att vara exakt. Bara att svira om till klackar, svepa en drink för att sedan testa på Oslos ute liv. Det var inte som i KGA iaf, det kan jag lova =)
 Lördagen vakande vi alla pigga och goa ;) Killarna var ambitiösa och ställde sig och gjorde frukost, inte var dag man har sådan lyx! sedan deckade vi allihopa i soffan framför en film och bara myste, innan vi tog oss en shopping runda. Blev inte alls mkt shoppat för min del, kanske lika bra med tanke på att jag ska åka snart=) När vi kände oss nöjda återvände vi till lägenheten och dusch ich göra oss redo för ännu en ute kväll. Började med middag på ett riktigt schysst ställe, cool inredning, inte som de felsta resturanger brukar se ut. Sedan gick vi till lite olika klubbar/barer och  drack drinkar. Helt ok kväll måste jag säga =) Har dock inga bilder från  helgen, men det får ni stå ut med ;)


Oslo!

Slut på denna vecka, Oslo blir!





I'M BACK!

HOLA !
Tänk vad ett samtal kan göra. Plötsligt känns det som 100 kilo lättat från mina axlar. Så himla skönt att få höra exakt de saker som man tänker och känner! och att dessa saker inte är mer än rätt! 
 Gamla Emma är tillbaka och jag har åter ett leende på läpparna! =) Imorgon efter jobbet flyr jag  till Oslo och stannar där tills på söndag. UNDERBART! =)






hej&ho..

vad det går... Ännu en mkt spännande och händelserik dag är över. Som alla andra mornar cyklade man ner till posten sedan jobbet i regn. Måste bara säga - Gud vad jag älskar regnet, karlskoga och ännu mera älskar jag Sverige som vill ha med ett nazizt parti i riksdagen. Ojojoj... jag, negativ?? skulle inte tro det va! Nuuu PW.. weyy.. jag vill ha helg!

People leaves charleswood!

Sorry för dålig uppdatering. Har varken haft lust eller ork till det.. Har ägnat hela helgen åt att tänka, tänka, tänka, umgåtts med familjen och tänkt ännu mera. Ni som varit/ är i samma sits som jag just nu vet hur j'ävla jobbigt det är rentutsagt. Den här jävla känslan, det tar både tid, kraft och energi.

Finns så mkt som jag vill just nu. Australien som planerat, jobba/ plugga där, Barcelona, USA, eller till sthlm direkt och "stadga" sig, ska man säga upp sig, ta tjänste ledigt, inte göra nåtot utav det utan hoppas på att komma vidare genom PWC, men vem vet när det händer, kan ta 10 år, det kan ta 1 år.Plugga mandarin har också kommi upp som ett alternativ nu.. kanon om man vill jobba internationellt, som jag vill.
 
Men Vissa menar på att detta är ett "guld" jobb som jag har just nu, med tanke på att jag inte har någon utbildning. visst kanon att jag fakt fick det utan utb och allt...men ska jag vara kvar bara för det? för att jag till 99% aldrig kommer få denna chans igen.. men soo what?? finns ju hundra andra jobb, right? Jag är ung , 19 år, jag vill ha kul, vara fri, uppleva saker, se mig om i världen, träffa nya männsikor och knyta nya kontakter, möta olika kulturer.
Vill inte tänka när jag är 40 år- tusan, varför gjorde jag inte det när jag var ung.
Känner jag mig själv rätt kommer jag aldrig bli nöjd och aldrig trivas med min livssituation förrän jag gjort allt jag vill göra.

 Jag tror vägen till lycka, för mig just nu handlar om att göra precis det jag vill och känner för. Folk får säga precis vad de vill, att jag är dum i huvudet och allt var det är de tycker.
Med tanke på vad mina senaste inlägg har handlat om kanske det är dags att göra något åt det. Med tanke på vad jag brukar säga till folk så är det kanske läge för mig att göra precis samma sak..än att sitta här och tycka synd om mig själv! Guuuuud vilka problem man kan ha.. nästan så man skrattar åt sig själv, samtdigt som man tycker synd om sig själv..

=)

+ 7,59% och + 7,68% Bra start på denna fredag!

Jeffrey cambell

Har spanat in dessa ett tag nu´.. ajaj så snygga dom är. Nu har de även fått in dessa på nelly, 10% rabatt. 
 Så fort rätt strl kommer in och det finns lite penningar på kontot igen så ska jag allt lägga vantarna på dessa!

Kayla Shoe SEK 1669, Jeffrey Campbell - NELLY.COM

Gossip girl



Gossip har börjat! Hösten är räddad

Onsdag

Lilla lördag, bara två dagar kvar till helg. Ser ut att bli lungt denna helg. Men nästa helg flyr jag till Oslo för att hälsa på lite goa grabbar. kommer nog bli rätt kul =)

Jobbet gick bra idag, studerat lite redovisning och bokföring, fixat med löner till bokslut, varit telefonsvarare, fixat med fikat, möten, varor, post, bytt akter mm. Känner mig som en lite alltiallo nu när folk är borta på semester. Men det är då jag trivs som bäst, när det hela tiden är mkt saker att göra, och ett tag blev det nästan en nivå med donken.. eller nja okej, där överdrev jag lite.. haha. men lite, lite, lite tidspress blev det.

 Faktum är jag saknar det lite. När man stod i DT2 och sprang(gled) livet av sig,  tryckte på "servera" knapen så fort ordern blev grön. Allt för att få så bra tider som möjligt. När sekunderna gick ner jobbade man bara ännu hårdare. Man fick liksom som en kick. Man varvade DT1 med boppen, kassa, DT2, hämta pomme låda, springa med hold, hämta glass mix, sänka pomme, sänka nuggets, packa nuggets osv. Man var inte still en sekund. Det har jag saknat lite, att det hela tiden finns saker att göra.

  Likaså när man sålde över budget och vi kanske inte var tillräckligt många man på golvet var samarbetet viktigare än någonsin. Det saknar jag också, samarbetet, där alla hjälper alla, man peppar varandra, ger beröm, allt för att man skulle leverera produkter så snabbt som möjligt samt så fräscha produkter som möjligt. Och mitt upp i allt detta skrattade vi, skämtade och skojade med varandra...Saknar er donken arbetare! Lite skillnad från nu.. visst klart man pratar och skämtar lite gran, men inte alls på samma sätt. Dessutom sitter man själv på ett rum..Tack och lov för musik säger jag bara!  



 


Dagens låt


NellyNellyNelly

Ullman Coat SEK 3749, Hope - NELLY.COM

Tusan vilken snygg jacka! hoppas de får in fler stlr, denna ska  bli min!

Happy moments






















































uppochnernerochupp..

det går upp, och det går ner... Jag trivs så bra, alla anställda är underbara, det är kul och jag lär mig nått nytt varje dag. Nu får jag även ta hand om det administrativa när den ordinarie är på semester, fixa med möten, fika, posten, svara i telefon, osv. En andra hand typ och givetivs lite bokföring och utbildning under tiden. Men varför är jag inte gamla vanliga Emma, med ett leende på läpparna och positiva attityd? Varför går jag inte och lägger mig med ett leende på läpparna,  och varför vaknar jag inte med ett leende på läpparna om allt nu är så bra? Allt har en anlednig, måste försöka lista ut det nu. Tror jag vet, men är inte helt  säker...





Bilderna får tala för sig själva..tror ni förstår budskapet med dem.

Samson



Fruktansvärt bra låt..
 

update Stockholm

Stockholm var bra..gick lite på stan med alex på lördagen. Mest i killaffärer, eftersom jag ändå inte kunde köpa nått.(stolt över mig själv!) Så fick stå vid sidan om när bror köpte både det ena och det andra.
På kvällen var vi hos Joanna. Hon bjöd på tre rätters och hade en hel del artister där, dessvärre kom inte Måns! Honom skulle vi mött upp på teatergrillen.. meen... vi kom inte så långt. haha. men det var super trevligt iaf, och jag tänker allt oftare vad i h*elvete gör jag här i KGA!?

Söndagen blev det brunch ute, sedan satte vi oss på waynes med en varsin chailatte och bara njöt. Tog en snabbis på stan, fixade prestent till syster sen knallade vi bort mot T-centralen liknande två zoombies! sov sött på tåget hem vill jag lova!
Kort och gott en lyckad helg. Nu återstår ännu en jobb vecka, men nya möjligheter som man brukar säga.. det får vi väll se om det blir. Ha en bra tisdag iaf =)
 hugs&kisses



färg på läpparna, en av hösens stora sminktrender.. super snyggt, om man kan bära upp det

??

Vad ska man göra? Ska man vara kvar på ett jobb, för jobbets "skull" eller ska man helt enkelt göra det som känns rätt och gå på sin känsla? Trots allt, så har man bara ett liv..

Stockholm

Åker hem imorgon natt igen. Ha en bra helg. puss

Ingen inspiration!

Packa, packa, packa.. Försöker packa, men har noll inpiration förtillfället. Inget jag lägger fram duger.
 Kreaktiviteten flödar inte förtillfället om man säger så!


Hola mis amigos!

Allt bra med er denna tisdags em? Med mig är det bara fint. Allt känns mkt bättre sedan förra veckan. Dock är min hjärna lika trött som ett par ben efter ett marathon lopp. Men är lika glad för, det är så himla roligt. För varje sekund som går så lär man sig något nytt. Älskar känslan av när man känner att man hela tiden utvecklas och inte står och trampar på ett och samma ställe. Inom redovisning och revision,  eller inom ekonomi över huvudtaget så finns det hela tiden nya saker att lära sig. Det kommer hela tiden nya regler och nya undantag som man ständigt stöter på. När får man lyfta hel moms? när man ska lyfta halv moms, när är det är avdagsgilltlig skatt, leasing av bil, får personen verkligen räkna in den här saken i företaget? hur blir det med skatt då? försäkringar.. ?åh herregud. Det finns så mkt regler hit och dit. Men det år SÅ kul! Sådan skillnad från skolans värd bara. Sitter man med A4 papper och kör lite debet och kredit. Inga fel med det, för det är jätte bra att ta fram vanliga T-konton. Men om jag skulle gått i gymnasiet nu, skulle jag önska att man arbetade mer i data program. Så ni som går i gymnasiet och läser ekonomi, säg att ni vill arbeta i data program också! Vi gjorde aldrig det.. och det är synd det..

Ska ta mig en PW nu innan jag dyker ner i lite pappers arbete, senare ikväll blir det självklart Idol. Skulle egentligen gå på Pump och BB med Elin 17.35, men känner verkligen inte för det idag. Så får nöja mig med en PW istället =)



Bild från midsommarhelgen i Grebbestad. Vilken helg säger jag bara! En riktig 10-poängare!

Jul & nyårsfirande?

Det är inte så långt kvar som man kanske tänker tills det är jul & nyår. Vissa utav er tänker säkert: men herregud, chilla, spontant är bäst. Ja i många fall är det det, men tänker inte sitta två dagar innan jul och inte veta vad jag ska göra över jul&nyår. Mkt pga att jag skulle ha tillbringat denna jul i Australien, så har man ju ställt in sig på det. Dessutom har mina två senaste nyårsaftonar inte varit allför mkt att hurra för. Så att vara i Sverige är uteslutet..Någonstans i Europa verkar det luta åt i nuläget. Kan inte få flera veckors ledigt, så Thailand och sådana ställen blir nog rätt svårt. Är inne på Paris just nu. Dit har jag velat åka länge, länge. Man har hört så mkt bra om det, och vill gärna se det själv med egna ögon. Om ni har sett avsnittet med Lauren, när hon är där över nyår förstår ni nog vad jag menar! London är också ett alternativ, ev köpenhamn eler Barcelona. hum tål att tänkas på. Måste ju hitta en respartner bara. Vad har ni för planer? Någon som har lust att följa med till Paris kanske?


Tisdag

Vaknade pigg som en lärka imorse och längtade tills klockan skulle slå 07, då öppnade nämligen tele2:s kundtjänst. Ringer och säger att jag vill köpa ett abonemang till min iphone som jag fick häromdagen. Då säger personen jag pratar med att det inte går att teckna abonemang till iphone om du inte tecknar det vid köpet. Jaha säger jag då, det var inte det jag fick höra förra  veckan när jag ringde. nej men så är det fick jag till svar. Men jag köpte ju den kontant för att slippa ha den på avbetalning, klart man måste kunna köpa abonemang i efterhand svarade jag... Nej de går inte, bara kontantkort som du kan ha nu. Det enda du kan göra är att skicka tillbaka den. Men kan ju inte skicka tilbaka den eftersom jag har öppnat den instalerat program osv. Nää men du får väll försöka, sen får du se om de tar emot den. MEN HERREGUD säger jag. Är inte den som brukar bli arg, eller snarare visa att jag blir arg. Men i morse, fy fan! Tänkte att sitta och ha kontantkort på en iphone, det går INTE!

Åkte till jobbet iaf och frågade en kollega, han ringde ett samtal och jag fick prata med en från tele2 här i staden. Hans reaktion var. vad var dét för någon som sa så, måste ju fått hjärnsläpp eller nått. Så nu snart är det fixat och jag har abonemang.. Om man inte vet saker till hundra % är det bättre att inte säga nått alls, och vidarekoppla, än att säga saker som inte stämmer... jisses. Gjorde jag på guldfynd när det var saker jag inte var helt hundra på och det inte fanns någon i närheten. Bättre det än att man säger nått galet, som denna flicka i detta fall..


Andreas Plogell



mmm en man helt i min smak..

MOBIL NÖRD

Hela kvällen har jag hållit på med nya iphonen. Programvaror osv. Eftersom jag inte köpte den på avbetalning så är abonemanget inte klart än, så det är det första jag ska ringa och beställa imorgon. =)

Nu ska lilla W sova. Får vi se vad som händer på jobbet imorgon? Hoppas på att jag fått min utb iaf. Skulle fått den senast fredag, men icke sa nicke.

Förresten, ser ut som att det blir sthlm i helgen ändå. Alex skulle upp och Joanna kommer hem. Tur att man har en så snäll bror som lånar ut money. Skönt att komma härifrån, miljöombyte är precis vad jag behövar=) snart blir det även Oslo och hälsa på några jag träffade Grebbestad över midsommar. En av dom jobbar inom modebranschen så idag gjorde vi upp en deal, vi ska ut på en shoppingrunda, och jag ska få bestämma vad han ska ha på sig/köpa och han ska göra likadant för mig, sen ska vi se vem som får flest kompimanger under natten. haha, kommer bli intressant och se vem som vinner ;) men nej, nu ska jag sova.. sov sött=) hugs&kisses


Alex 21 år

Grattis till min bror som idag fyller 21! idag är den även exakt 6 månader kvar tills jag fyller 20!



Älskar dig kära bror! Du är bäst!

work, work.

Måndag och en ny arbetsvecka tar fart. Bara fyra dagar kvar sen helg. Underbart! Ni anar inte hur mkt man uppskattar att ha ett jobb med regelbundna arbetstider, inga helg eller kvällsjobb( om man inte väljer det själv vill säga). Men jag saknar ändå donken, tro det eller ej. Inte för jobbets skulle kanske, men för arbetskamrater och det sociala, att hela tiden få träffa kunder och prata med nytt folk. Känns jätte konstigt att sitta själv på ett kontor framför en dator. Är ju van vid att allt går i hundra femtio och att knappt få sitta en sekund och nu ska man sitta från 8-17, det är en stor förändring.

En annan sak som är lite jobbig är att känna att man inte kan lika mkt som de övriga. Det är jätte kul att lära sig en saker, men har alltid haft svårt att fråga om hjälp osv, man vill ju klara sig själv. Självklart frågar jag om jag verkligen inte förstår, men inget som jag vill göra i första taget. Ni har säkert varit med om personer som hela tiden kommer till er och frågar om minsta lilla grej, och aldrig försöker själva. Det stör mig sjukt mkt, och man vill ju inte vara likadan. Right?

Jaja, alla har vi varit nya någongång. Längtar tills jag får egna kunder och jag får åka ut och träffa dem. Då kan man även bestämma över sitt arbete på ett helt annat sätt =)



Från ett ämne till ett helt annat... Frida är alltid lika snygg. Vill ha rubbet... Varför är man som mest shopiing sugen när man har som minst med pengar?


Redan!?

sex till åtta veckors lev.tid, blev mindre än en vecka.  Jippie borde jag säga, men i och med att det skulle ta 6-8 veckor
hade jag räknat med att få lön emellan.. Får tjata på mamma och pappa och böna och be om att få låna.. Känner att jag har haft min tillfälliga mobil alldeles för länge nu och vill inget hellre än hålla iphonen i handen!




Iphone 5!?

Nu får dem väll ändå ta och lugna sig, en iphone 5! iphone fyra har ju nyss kommit! 
Finns två olika bud om när den kommer att lanseras. Antingen i januari eller i juli 2011. Tror mer på juli om i sådna fall, om det nu stämmer!

 

 

 


.





Längtar till den dagen då man skaffar sitt eget place!

Smått irriterande

Det är inte  första gången som det är så på HMs hemsida. Jag tror ni alla har varit inne på hm:s webbshop. Till vänster finns det en meny med massa kategorier och underkategorier. T ex beroende på om de väljer att visa t ex kjolar, klänningar eller båda två samtidigt så får du olika resultat. Om du bara väljer att visa klänningar är det inte alltid du får samma resultat som när du väljer att visa kjolar och klänningar samtidigt. Men nu är det inte det som stör mig så jätte mkt, utan nu är det så att visa plagg syns inte ens i webshoppen, utan man tivngas få in via första sidan till "the fashion studio" tror jag att det heter. T ex skinnjackan som många gått hela bananas på finns tydligen att köpa via shoppen, om man går via the fashion studio vill säga.

Sitter och skrattar lite åt mig själv nu, vilka I lands problem man har. haha. Men kan ni inte hålla med om att det är lite konstigt? Att allt inte är med i webshoppen, utan man tvingas på in andra vägar. Speciellt om det är något man vill ha, och som man vet inte kommer att komma in i Kga eller Örebro..

Som t ex den här jackan. Finns inte med om man går in under kategorin Kavajer/ jackor, men finns med om man går in via the fashion studio eller var det nu hette. Ångar nu att jag inte köpte den i GBG. Den är så snygg, snyggare i verkligeheten. Och en brun har jag inte heller, 3 svarta, 1 vit och 1 beige, men ingn brun. Får bli nästa år, nu känns det lite onödigt med vintern som är runt hörnet..


Tjejkväll

Blev en hemma kväll  igår med Elin och Dianne. Vi hade köpt med oss massa frukt och choklad. Det var mysfaktor på hög nivå vill jag lova. Tillskillnad från resten av karlskogas befolkning som gästade Rosenström våldgästade vi Elins hus. Sånna här kvällar slår en ute kväll på statt med hästlängder, visst statt har sina dagar då det är kul,men kvällar som dessa bör man ha oftare. Att bara få vara med sina bästa tjejkompisar, det finns nog inget bättre. Mkt  som snurrar runt i lilla W:s huvud så det var skönt att få prata av sig lite =)

Har nyss varit på en PW med Susanna. Snakcade en maassa skit som alla tjejer gör och vi tog oss även en sväng om inne på Teamsportia och Elgiganten. Måste ha nya träningsskor, men utbudet var inte alltför bra så får åka in till öret antar jag.

Men nu ska jag få lite mat i magen. Sen sätta igång med mitt rum. Ska bli skönt när man den dagen flyttar till eget plaace och slipper ha alla saker på sitt rum, spec om rummet är 1kvm typ...



Snodde en  bild från Elin:s blogg. som sagt massa frukt och choklad, vi var allt annat än hungriga efter denna kväll vill jag lova ;)


Lördag

Det är lördag och Björn Rosenström kommer till hålan Karlskoga. Men jag tkr inte om honom så ska till Elin med Dianne istället och ha en tjej kväll. Dianne överraskade med att vara hemma, ni ska bara veta hur glad jag blev når hon ringde och berättade det. Så en tjej kväll är  så mycket bättre än Björn om ni frågar mig. Behöver parata av mig lite känner jag dessutom. Disco bowling i örebro hade iof varit något, men Dianne är inte hemma ofta och inte ofta Elin slutar jobbet tidigt heller =) Ska hoppa in i duschen nu, sen åka bort till Elin. Ha en bra kväll allesamans.



Härlig bild från midsommar i Grebbesetad! Här var man på topp  vill jag lova =)

23 november, ett datum att boka...

Då är det nämligen dags för Lanvin att lansera sin gästkollektion för H&M. De flesta av er visste säkert redan om det, men kunde inte låta bli att skriva om det. Tror detta kan bli det bästa samarbetet än så länge. Ser iaf fram emot att få se de första bilderna. Blir totalt 55 plagg, dam, herr och så självklart accesoarer. Jag vet iaf vart jag kommer att befinna mig den 23 november!


06.10 like usual

Fredag är det idag. Kommer att vara på jobbet till i kväll någon gång. Har invigning av de nya lokalerna, så vid två är det tänkt att dolk ska droppa in. Kan bli 10 pers och det kan bli 400.  så fin kläderna ska på nu på morgonen, men skippar Harrys för min del.
Ha en bra dag folket. hugs&kisses



Saknar fakt skoltiden, saknar studenten, kanske ska man plugga ändå..

Då var det dags igen..

Var ute och gick i nästan tre timmar förut. Mötte Erica för att sista hej då och pratade om allt möjligt. Hon är verkligen min allra bästa vän. Vi vet exakt vart vi har varandra, vart våran gräns går för vad som är ok, och inte ok. vet exakt vart jag har henne. Inte kul att behöva säga hej då ytterligare en gång, spec inte när jag skulle varit med egentligen. Fy fan säger jag bara.. vet inte om man gjort rätt val ändå? Tänk att jag om några timmar kunde jag sitta på ett flyg till Sydeny, men istället valde jag jobbet som ekonom på PWC i KARLSKOGA. Just nu känns det så där måste jag säga. Har verkligen  fått ångest över att beöhva vara kvar här nu...ska inte vara alltför personlig så ska inte dra upp vad allt handlar om.. men men.. har iaf ställt mig i bostadskö i Sthlm, så får se hur länge man orkar vara kvar här..

 

Ha det nu så jätte bra Erica och Sara! Kommer sakna er grymt mkt!

Budget kängor

Kängor är inte bara bra skydd mot regn och rusk. Det är även snygga och kan användas till nästan allt. Till långklännig, shorts, jeans...ja det mesta helt enkelt. Här nedan ser ni mina budget favoriter.









Första dagen..

är avklarad. Mjuk startade lite med information om de olika programen, hur de fungerar, lösenord osv. Mkt administrativt. Fick kika på lite uppdrag från företag för att sätta mig in det. Imorgon är det tänkt att vi ska få en så kallad e-learning utb och sedan ska jag få hjälpa (försöka iaf) en annan konsult med diverse uppdrag. Men nu har jag suttit inne hela dagen så nu blir det en PW i det fina höstvädret =)



En bild från "sommarfesten" hos mig. Nu är det så långt från sommar som man kan komma.

1 september

7 grader, det är höst nu!


RSS 2.0